Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Bokarögzítő bemutatása

Bokarögzítő

 

A bokarögzítő legfontosabb feladata, hogy védelembe, kényelembe helyezze a fájás, gyenge bokát, illetve megakadályozza a bokasérülést. Összefoglalva a bokarögzítő sérülések kezelésében, megelőzésében nyújt támogatást. Többféle bokarögzítő van. Vannak fűzős bokarögzítők és vannak a  fűző nélküliek, melyek lehetnek tépőzárral kialakítva, vagy elasztikus anyaggal kialakítva. Az hogy milyen bokarögzítőt érdemes viselni az mindig az adott bokasérüléstől függ, illetve hogy milyen tevékenységet folytatunk. Fűzős bokarögzítők megakadályozzák az oldalirányú elmozdulást, vagyis a bokakificamodást, kifordulást. Nem engedi, hogy sérüljenek a szalagok. Fűzős bokarögzítőt sérülések kezelésére és megelőzésére is érdemes viselni. Fűzős bokarögzítőt olyan sporthoz érdemes viselni ahol nagy terhelést kap a boka. Igazából a legtöbb sportban nagy terhelést kap a boka, ezért ha kicsit is érezzük, hogy fáj érdemes elgondolkozni a bokarögzítő viselésén. A kisebb bokarándulások, vagy csak a terheléstől megfájdul, arra elég lehet egy tépőzárral, elasztikus anyaggal kialakított bokarögzítő. Amennyiben a keresztszalagok épek, nem nyúltak meg, de fáj a boka akkor érdemes viselni, mert ugyan oldalirányba nem fog elmozdulni, mert védik a szalagok, de ha meg tudjuk előzni a bajt, akkor előzzük meg. Addig nincs baj, amíg a keresztszalagok nem nyúlnak meg, de ha megnyúlnak, akkor elég egy rossz mozdulat és máris meg van a baj. Ha a keresztszalagok megnyúlnak, akkor két lehetőség marad, vagy műtét, vagy megfelelő fűzős bokarögzítő viselése.

 

Van megoldás bokasérülésre és van megoldás bokasérülés megelőzésére. Nem kell megvárni a bajt.

 

Kosárlabda, kézilabda, röplabda, labdarúgás, amerikai foci, tenisz, asztalitenisz, síelés, snowboard, floorball, fallabda. Mi a közös ezekben a sportokban? Hogy nagy terhelés alatt van a bokánk, ezért ezekhez a sortokhoz érdemes, sőt ajánlott megfelelő bokarögzítőt viselni.

 

Bokasérüléseknél a bokarögzítő melegen tartja a bokát, megnyugtatja, vagyis megszünteti a lüktető érzést, tehermentesíti a fájós, gyenge bokát. Megfelelő bokarögzítő viselésével a sérülésből is hamarabb felgyógyulunk, mert elősegíti a gyógyulást.

 

Itt megtalálod az összes bokarögzítőnket!!!