Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Bokavédő bemutatása

Bokavédő

 

A bokavédő legfontosabb feladata is ugyanaz, mint a bokarögzítőnek, vagyis bokasérülések kezelésére és megelőzésére maximális támogatás nyújt. A bokavédő annyival tud többet, hogy valamilyen merevítéssel is ki van alakítva. Természetesen vannak olyan bokarögzítők is melyek merevítőkkel kialakítottak, ezt mindig az adott gyártó cég találja ki, hogy ezt most bokarögzítőnek, vagy bokavédőnek nevezzük el. Egy biztos a bokavédő megakadályozza az oldalirányú elmozdulást, megakadályozza a szalagok sérülését. Maximális védelembe, kényelembe helyezi a bokát. Minden olyan sporthoz érdemes viselni, ahol nagy terhelést kap a boka. Miért érdemes? Ha kifordul, kificamodik a boka, akkor a keresztszalagok megnyúlnak, ami a további kifordulást, kificamodást nem tudja megakadályozni. Ezután két lehetőség marad vagy műtét, vagy megfelelő bokavédő viselése. Általában nem szoktuk megelőzni a bajt, inkább megvárjuk. Én folyamatosan azt hirdetem, ha tudjuk, előzzük meg a bokasérüléseket. Ezért nagyon fontos hogy viseljünk megfelelő bokavédőt, mert olcsóbb és kényelmesebb is, mint egy műtét, vagy egy sérülés kezelése.

 

Kosárlabda, kézilabda, röplabda, labdarúgás, beltéri pályán történő sportolás, síelés, snowboard, tenisz, asztalitenisz, amerikai foci, küzdősportok, motorsportok. Ezek mind olyan sportok ahol nagy terhelést kap a boka és érdemes bokavédőt viselni.

 

A bokavédő anyagának köszönhetően kényelmes viseletet biztosít, és akár egész nap viselhetjük. Melegen tartja a bokát és elvezeti a felesleges nedvességet, ezzel is fokozza a kényelmet.

 

A bokasérülések megelőzhetőek, ha megfelelő minőségű bokavédőt viselünk.

 

Itt megtalálod a bokavédőket!