Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Lábszárvédő bemutatása

Lábszárvédő

 

Lábszárvédők esetében kétféle csoportra lehet bontani. Vannak az úgynevezett kompressziós lábszárvédők, és vannak a neoprénből kialakított lábszár és vádlivédők.

 

Kompressziós lábszárvédő:

 

Az első és legfontosabb dolog, amit tisztázik kell, hogy a kompressziós lábszárvédő nem kompressziós harisnya. Ugyanazt tudja a kompressziós lábszárvédő, mint egy kompressziós harisnya, viszont a kompressziós lábszárvédőt nem lehet méretre vágni. A kompressziós lábszárvédő serkenti a vérkeringést a lábon, csökkenti a tejsav lerakódást, megfelelő nyomást biztosít a lábszáron, nevezetesen  bokánál 18 - 21 mmHg nyomás, a szár tetején pedig 12.6 - 14.7 mmHg a megfelelő vérkeringés eléréséért és megtartásáért. HDC Moisture Management technológiával kialakított, melynek köszönhetően elvezeti a felesleges nedvességet, megfelelő hőmérsékleten tartja a lábszárat és fokozott szellőzést biztosít. Sportolásra és egyéb tevékenységhez is viselhető. Ami nagyon fontos a kompressziós lábszárvédőt maximum 4-6 órán keresztül szabad folyamatosan viselni, ez után le kell venni.

 

Neoprénből kialakított lábszárvédő, vádlivédő:

 

A latex mentes neoprén anyag kiváló kompressziót és támogatást nyújt a lábszárnak.
Melegen tarja a szalagokat, izmokat ezáltal csökkenti a sérülések kialakulását. Sérülések megelőzésében és sérülések kezelésében is támogatást biztosít a lábszárvédő. Ezenkívül nedvesség elvezető rendszerrel is kialakított, ezért elvezeti a felesleges nedvességet. A lábszárvédő viselésével csökkenthetjük a lábszár, sípcsont fájdalmakat, elősegíthetjük a gyógyulást és megelőzhetjük a sérülések kialakulását. Ezenkívül súrlódás védelemmel kialakított, csökkenti a lábszár gyulladás kialakulását, fokozza az izmok koordinációját az ellátott területen, vádli, lábszár és sípcsont fájdalomcsillapítás. Minden beltéri sporthoz ajánlott viselni, továbbá olyan sportokhoz és egyéb tevékenységekhez is ideális választás, ahol terhelést kap a lábszár, illetve lábszár sérülések alakulhatnak ki. Futáshoz, gyalogtúrázáshoz is ideális választás.

 

Itt meg is tudod nézni a lábszárvédőket!