Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

MCDAVID TÉRDPÁNT FUTÓKNAK

Cikkszám: MCDAVID_4103
McDavid térdpánt futóknak - Térdpánt

MCDAVID TÉRDPÁNT FUTÓKNAK

Cikkszám: MCDAVID_4103
9 490 Ft

McDavid térdpánt, mely 55% neoprén, 20% szilikon, 10% UTP, 10% nejlon és 5% poliészter anyagokból készült. Ergonómikus, könnyű kialakításának köszönhetően tökéletes illeszkedést és kényelmet garantál viselés közben. Csúszásmentes kialakítású. Hosszútávfutásnál ajánlott viselni a térdpántot. Jobb és bal lábon is viselhető. A térdpántot darab/áron lehet megvásárolni. Méretezés szempontjából univerzális, ezért minden lábra jó.

Elsősorban az iliotibiális szalag (ITB) szindrómák kezelésére fejlesztették ki, de egyéb külső térdfájdalmak kezelésében is segít. Magyar nyelvre lefordítva a következőkről van szó.

Az IT-szalaghúzódás az egyike a hosszútávfutók túl használati sérülésének, és a második leggyakoribb térdfájást okozó sérülés. Becslések szerint a futók 20%-át kínozza, valamikor, valamilyen formában a futó élete során. Ez általában félmaraton és maraton futás közben alakul ki, és olyan fájdalom indul el a térdnél, amely során elképzelhető, hogy fel kell függeszteni a versenyt, ami a lelkünknek is nagyon fájhat. Az iliotibiális szalag a comb külső oldalán található sűrű, erős szövet, amely összeköti a csípőt a térddel.
Ha lefelé végighúzod a combod külső részén a kezed,érezni fogod ezt az erős szalagot,ez az iliotibiális szalag. Az anatómiai felépítésének a jellemzése: amikor a térd egyenes, az iliotibiális szalag a combcsont bütykének elülső részében ül, de amikor hajlik a térd, az iliotibiális szalag átugrik a bütykön,és alatta marad.Az eredmény egy ín, amely minden egyes lépés során "átpattan" egy igen nagy csontbütykön. Bárki számára könnyen belátható,hogy az ín alsó része a folyamatos súrlódás következtében begyulladhat. Az idő múlásával a gyulladás fájdalomhoz vezet, ami a futással kapcsolható össze. A McDavid cég ezen sérülés elkerülésére alakította ki ezt a térdpántot.

Jól látható az ábrán a súrlódás következtében kialakuló gyulladási pont.

Méret: