Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Térdgép bemutatása

Térdgép

 

A térdgép bemutatásánál szeretnék azzal kezdeni, hogy attól mert az a neve, hogy térdgép az nem azt jelenti, hogy ez egy nehéz védőfelszerelés. Illetve, amit még sokat hallottam a térdgéppel kapcsolatban, hogy nem engedi hajlítani a térdet. Szóval a térdgép egy nagyon könnyű védőfelszerelés, pár száz gramm, mint egy cipő. A térdgépnek nem az a szerepe hogy ne engedje hajlítani a térdet. Igen is engedi hajlítani. Természetesen vannak olyan térdgépek, ahol be lehet állítani, hogy 10, 20, vagy 30 fokig engedje a hajlítást, de ezzel is csak a térdet védi. A térdgép nem akadályozza a szabad mozgást. Teljes értékű mozgást végezhetünk.

 

Mit is tud a térdgép?

 

Kompressziós hatást gyakorol a térdre, nem engedi az oldalirányú elmozdulást, vagyis nem tud kifordulni a térd, megemeli a térdkalácsot, ezzel is csökkenti a súrlódást, tehermentesíti a térdet, térdkalácsot, maximális kényelembe, védelembe helyezi a térdet, csökkenti a fájdalmakat, nyugalomba helyezi a fájós, lüktető térdet és elősegíti a gyógyulást. Jobb és bal lábon is viselhetjük. Anyagának köszönhetően egész napos viseletet garantál.

 

Mikor érdemes térdgépet viselni?

 

Térdműtét után erősen ajánlott viselni, térdsérülés után a sportba, a mindennapokba való visszatéréshez, rehabilitáció szakaszában, térdficam, térdkiugrás után, ezek olyan sérülések, melyek nem igényelnek műtétet, de sajnos a szalagok megnyúlnak, ergo egy oldalirányú elmozdulásnál a szalagok nem tudják megfogni a térdkalácsot, ezért kifordulhat. Viszont ha térdgép van rajtunk, akkor nincs további térdsérülés. Minden olyan térdsérülés után érdemes viselni, ahol úgy érezzük, nem merünk teljes súlyunkkal terhelni. A térdgép megoldást nyújt minden térdsérülésre.

 

Nagyon sok olyan sport van, ahol nagy terhelést kap a térd. Ha már túl vagyunk egy térdsérülésen, akkor érdemes elgondolkozni, hogy szeretnénk további térdsérüléseket, vagy inkább védelembe helyezzük a térdünket. A térdgépet úgy kell elképzelni, ha felvesszük, egy védelmi burokba helyezzük a térdünket. Ez a legjobb megfogalmazása és leírása a térdgépnek. Egy védelmi burok!!!

 

Nálunk megtalálod a megfelelő térdgépet!!!