Új jelszó kérése
Kategóriák
TOP termékek
TOTAL-SPORT LOGÓJA

total-sport.hu

sportruházat, védőfelszerelés, sportszer, cipő

Sport Webshop

Naptár
2020. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
Termék részletek


TÉRDPÁNT HOSSZÚTÁVFUTÓKNAK

Térdpánt hosszútávfutóknak - Térdpánt
 • Térdpánt hosszútávfutóknak - Térdpánt
 • Térdpánt hosszútávfutóknak - Térdpánt
8 650 Ft


Elsősorban az iliotibiális szalag (ITB) szindróma kezelésére fejlesztették ki,
de egyéb térdfájdalmak kezelésében is segít.

 

 

Sport Webshop  -  sportruházat, védőfelszerelés, sportszer, cipő online vásárlása

 • Mueller ITB pánt,mely neoprén anyagból készült. Érdesített neoprén anyagának köszönhetően megakadályozza az elcsúszást, segíti a levegő áramlását és elvezeti az izzadságot. Elsősorban az iliotibiális szalag (ITB) szindrómák kezelésére fejlesztették ki, de egyéb külső térdfájdalmak kezelésében is segít.
  Magyar nyelvre lefordítva a következőkről van szó.

  Az IT-szalaghúzódás az egyike a hosszútávfutók túl használati sérülésének, és a második leggyakoribb térdfájást okozó sérülés. Becslések szerint a futók 20%-át kínozza, valamikor, valamilyen formában a futó élete során. Ez általában félmaraton és maraton futás közben alakul ki, és olyan fájdalom indul el a térdnél, amely során elképzelhető, hogy fel kell függeszteni a versenyt, ami a lelkünknek is nagyon fájhat. Az iliotibiális szalag a comb külső oldalán található sűrű, erős szövet, amely összeköti a csípőt a térddel.
  Ha lefelé végighúzod a combod külső részén a kezed,érezni fogod ezt az erős szalagot,ez az iliotibiális szalag. Az anatómiai felépítésének a jellemzése: amikor a térd egyenes, az iliotibiális szalag a combcsont bütykének elülső részében ül, de amikor hajlik a térd, az iliotibiális szalag átugrik a bütykön,és alatta marad.Az eredmény egy ín, amely minden egyes lépés során "átpattan" egy igen nagy csontbütykön. Bárki számára könnyen belátható,hogy az ín alsó része a folyamatos súrlódás következtében begyulladhat. Az idő múlásával a gyulladás fájdalomhoz vezet,ami a futással kapcsolható össze. A Mueller cég ezen sérülés elkerülésére alakította ki ezt az ITB térdpántot.Jobb és bal lábon is viselhető.
  A térdpántot darab/áron lehet megvásárolni.

  Méretezés szempontjából térd körmérete számít.

  Egy méretben: 29-48 cm térd körméretig bezárólag.

  Jól látható az ábrán a súrlódás következtében kialakuló gyulladási pont.

   

 • Cikkszám
  MLR-57927
Webáruház készítés